Pajsommar

20110814-065139.jpg

I Småland för några veckor sedan hanns det med hallonpaj, päronpaj, bananpaj och blåbärspaj på mindre än en vecka. Alla var jättegoda men degen till päronpajen var nog bäst. Kocken (syrran) delade med sig av receptet så i veckan kunde jag testa det själv fast med äpplen. Super.

Gör såhär:

1) Smörj en form och lägg i fyra skalade och skivade äpplen.

2) Blanda 2 dl havregryn, 2 dl mjöl, 2 dl socker och 1/2 tsk bakpulver i en skål.

3) Blanda 125 gram smält smör, 1/2 dl sirap och 1/2 dl grädde i en annan skål.

4) Blanda ihop innehållet i de båda skålarna och häll över äpplena.

Grädda 20 minuter, 175 grader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s