Begreppet fredagsmiddag

När jag flyttade till Stockholm för snart sju år sedan blev jag introducerad i fredagsmiddagarnas underbara värld. Efter flera aktiva perioder och perioder på is är vi nu på banan igen. Testa du också! Allt du behöver är några riktiga vänner, inte för många och inte för få.

Regler för fredagsmiddag:

  • I middagen ska minst två rätter ingå.
  • Maten ska vara hemlagad eller hämtad på något bra ställe.
  • Den som håller i middagen sköter rubbet. Han eller hon handlar, lagar och diskar. Det enda gästerna behöver göra är att äta och (förhoppningsvis) njuta.
  • Middagarna äger rum på ett roterande schema och hyfsade jämna mellanrum, exempelvis varje vecka eller en gång i månaden.
  • Till middagen serveras alkohol.

Det finns flera fiffiga effekter av en fredagsmiddag. Det är j-ligt skönt att efter en lång vecka samlas med några av de personer du trivs bäst med och bli bjuden på god mat, trevligt sällskap och en glas öl eller vin. Att somna i soffan är fullt tillåtet. Kanske är det därför som det också är helt ok att vara den som står för middagen. Man gillar konceptet, helt enkelt.

Ikväll är det dags igen. Jag längtar.

Annonser

2 reaktioner på ”Begreppet fredagsmiddag

  1. Haha, jag läste lite fel i rubriken först och trodde att du redan hamnat i fredagsmysfällan. I Norge heter det inte mys utan ”kos”. Bästa tiden i veckan att åka till IKEA på, eftersom alla barnfamiljer är hemma. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s