När orden tar slut

Förra veckan damp den ner. Den nya IKEA-katalogen. Den enda anledningen till varför det är bra att inte ha en ”Ingen reklam, tack”-skylt på postlådan. Katalogen verkar mindre till formatet än tidigare. Men knappast tunnare.

Och nu har det hänt. Orden verkar tryta för IKEA. De har helt enkelt tillverkat så många produkter att orden börjar ta slut. Det finns fler produkter än ord. Fler produkter än gångbara ord, i alla fall. Barnleksaken Snordjävul eller sängen Prostituerad har vi ju fortfarande inte sett röken av.

Hur löser då IKEA detta? Jo, genom att kombinera flera ord till samma produkt. Nya produkter får TVÅ ord. I katalogen hittar vi exempelvis fingerdockorna Titta Folk, lampan Ljusås Uvås och gardinen Anno Tupplur. Smart. Återigen blir möjligheterna oändliga.

Men jag kan inte hjälpa att tänka på hur det kommer att låta i IKEA-affären inom en inte alltför avlägsen framtid. Vad händer när alla upptänkliga kombinationer med två ord i är förbrukade? Tänk vilka haranger som man måste hålla i minnet för att bara kunna köpa rätt matta eller just de där röda kuddarna om några år:

– Hej. Jag undrar om ni har någon Trafik Påsklilja Hatt Katt Fnatt Glatt Skratt i lager. Inte? Ok, hur är det då med Ruta Fönster Spröjs Smatt Veranda Kotte, gärna i ekimitation?

Annonser

4 reaktioner på ”När orden tar slut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s