Medkänsla

statoil

Den här bilen åkte förbi min balkong igår. En helt vanlig bil, hyrd på Statoil och troligtvis använd i en flytt. Men ingen kan undgå att se vad som skiljer den från andra liknande bilar hyrda på samma ställe. Den är TAGGAD.

Folkmun.se definierar tagga såhär: ”Att måla sitt kännetecken (tag) med sprayfärg eller spritpenna.” Det kan man lugnt säga har hänt här. Och jag känner igen mig.

För ungefär ett år sedan flyttade jag och sambon in i vår lägenhet i Stockholm. Vi hyrde flyttbil i Uppsala, kuskade hit grejerna och parkerade sedan bilen på en gata i närheten över natten. Det var dumt. Nästa morgon visade det sig att någon känt sig tvungen att med orange färg märka vår bil. Inte så mycket som bilen på bilden, men i alla fall.

Statoil ville givetvis att vi skulle betala för saneringen. Troligen har det något med deras försäkring att göra. Det ser bättre ut för dem om vi gjort bort sig än om de gjort det. Sambon vägrade. Vi har inte medvetet fått vår bil taggad. Vi har parkerat den på en gata i Stockholm. Det är inget brott.

Mitt råd till bilhyrarna på bilden är att göra som vi gjorde: Betala inget extra till Statoil. Gör en polisanmälan och lämna sedan tillbaka bilen på exakt samma sätt som ni tänkt från början.

Men det är trevligt att se att man inte är ensam i världen om att råka ut för dumma saker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s