Varför Malena vann

Säga vad man vill om utgången av den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest. Men omröstningen var spännande. Jättespännande. När den var klar stod det klart att Sveriges bidrag i Moskva heter La voix och framförs av Malena Ernman. För er som är utrikes och kanske inte såg spektaklet kan ni se och höra La voix här:

Kanske inte det mest typiska melodifestivalbidraget. Men kanske var det därför som den vann. Min teori är att två grupper av tittare har röstat på Ernman. Den första är de som faktiskt gillar den.

Den andra gruppen är sådana som inte förstår Melodifestivalen som koncept och vill jävlas. Tänk er att en familj följer finalen tillsammans i tv-soffan. Alla röstar på ett bidrag var. Mamman, som hellre hade gjort något annat av kvällen än slösa bort två timmar framför ett idiotprogram, röstar på Ernman. Men inte för att hon gillar bidraget. Hon röstar på La voix eftersom hon vet att resten av familjen hatar låten. Mamman gillar att i denna situation reta resten av familjen, och hon myser för sig själv.

Detta gör att La voix har den teoretiska möjligheten att kamma hem dubbelt så många poäng som övriga bidrag. Självklart bär det då hela vägen till Moskva.

Men väl i Moskva går det åt helvete.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s