Framtiden är inte här än

Prylar, personer och företeelser som idag känns moderna kommer om bara några år att höra till historien. Mest tydligt är det kanske med personer. Statsministrar, släktingar och vänner lever inte för evigt. Men på samma sätt är det ju med saker.

Saker som idag känns moderna kommer framtidens folk att skratta åt. Ta det mobila bredbandet som exempel. Framtida generationer kommer att tycka att vi är lustiga eftersom svenskarna just nu köper massvis av små tillbehör till datorn – alla med en otroligt dålig uppkopplingsförmåga. Utvecklingen på det området blir förmodligen så massiv att jag idag inte skulle känna igen ett mobilt bredband om det färdades hit i tidsmaskin från några hundra år framåt i tiden. På samma vis har vi som lever idag svårt att förstå fascinationen med de första bilarna från Ford. Detta beror naturligtvis på att dagens bilar kan så mycket mer och går så mycket fortare än dåtidens fordon.

En annan sak som går till historien som ”idioti från början av 2000-talet” är internet-banker. Då menar jag inte internet-banker som fenomen, de tror jag kommer att finnas kvar, utan snarare den idiotiska dosan man får för att navigera sin bank via internet. Det måste finnas ett bättre system! Jag gissar att man snart kommer att finna en ny lösning. Nordeas dosa för internetbanken är stor som en mobiltelefon, har knappar som aldrig används och andra viktiga knappar som har olika funktion men identiskt utseende… Helt idiotiskt.

Det viktiga är att tro och hoppas på att utvecklingen på alla områden går framåt. Det vi ser runt oss är inte toppen.

Kämpa vidare mot ett ännu bättre samhälle, och nöj er inte med att saker bara är nästan bra. Människan kan alltid göra bättre.

Annonser

En reaktion på ”Framtiden är inte här än

  1. Har du också en sån där überkomplicerad sak från Nordea som man ska sticka in sitt visakort i? Mamma fick en sån, och den tillhörande manualen på 18 sidor. Användarvänlighet någon?

    Skaffa Skandiabanken. 100% dosfritt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s