Demokratins främste väktare

Riksdagens talman Per Westerberg brukar kalla sig för demokratins främsta väktare. Det är lite så som jag känner mig idag. Just nu sitter jag i riksdagens kammare och väntar på att fyra personer från svt ska komma tillbaka från lunchen.

Ibland händer saker på jobbet man uppskattar mindre, som t.ex. att behöva ta extragrupper när man egentligen tänkte göra något annat, och ibland händer saker som man uppskattar mer. En sådan dag är idag. Som riksdagsanställd har man av naturliga orsaker inget att göra på golvet i riksdagens kammare. Den är till för ledamöterna och för de anställda som arbetar där. Idag är dock en lite annorlunda dag.

För ett tag sedan blev vi kontaktade av svt som vill filma barnprogram här i kammaren. Eva ska förklara för barn hur demokrati fungerar. BRA och HURRA säger jag! Talmannen gav sitt medgivande, och nu spelas de in. Se fram emot att bli utbildad under hösten. Även vuxna kan behöva en uppfräschning när det gäller ”det där gamla demokratibegreppet” som alltför ofta tas för givet.

Se på tv i höst/vinter – och kom ihåg att rösta 2010.

Annonser

En reaktion på ”Demokratins främste väktare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s