Var är Gordon Ramsay när man behöver honom?

Att renovera sitt kök är en utmärkt anledning till att äta middag ute. Restaurangerna på vår sida av stan har de senaste dagarna fått mer besök av oss än vad de fått någonsin tidigare. Variationen är stor, men så är även sunkigheten och oproffsigheten. Var är Gordon Ramsay när man behöver honom?

Gordon Ramsay är en brittisk stjärnkock som även har tagit steget in i tv-världen. Ramsays nisch är att vända katastrofrestauranger till mer välbesökta vinstmaskiner. I varje avsnitt besöks ett nytt hak där inredning, menyer och känslor rörs upp och rörs om. Konfrontationstaktik är A och O – Ramsay är inte rädd för att identifiera och hacka på det han upplever vara åt helvete fel med det ställe han för närvarande har under luppen.

Jag undrar vad Gordon Ramsay skulle tänka om han gjorde en programserie som bara koncentrerade sig på Södermalms-krogar. Hur röd i ansiktet skulle han bli? Förmodligen jätteröd. Hur många kockar skulle han sparka? Förmodligen jättemånga. Hur mycket skulle han göra om menyerna? Förmodligen jättemycket, kanske mer än någonsin tidigare (pizzerian jag idag besökte hade t.ex. fyra hela sidor med olika pizzor – är det verkligen nödvändigt?).

Jag ser fram emot ”Ramsay’s Kitchen Nightmares – the Stockholm edition”, eller varför inte ”From sunkhak to kvarterskrog”? Förhoppningsvis snart i en tv nära dig.

Annonser

5 reaktioner på ”Var är Gordon Ramsay när man behöver honom?

 1. Dissa inte sunkhak! De kan vara de allra bästa ställena! Ölen är billig, maten kan ibland vara riktigt ätbar och man kan få känna sig sådär härligt sunkig!

 2. Hemma hos mig är Gordon husguden.

  Och dom som inte tycker om han kan F%&k off.

  Om bara fler kunde göra som jag sa så skulle allt vara mycket bättre.

 3. Jag kan förstå att kvinnor av idag kan tycka att det är ok med ett sunkhak, för då kan dom känna sig lite bättre till mods då dom har brännt fast Lappskojsen för hundrafjärde gången.

  Själv som autodidakt stjärnkock ser jag gärna att många fler ska engagera sig mer i det den mat man skall servera.

  MVH Jocke ”Gordon wannabe” Isaksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s