Let it snow, let it snow, let it snow

En av huvudrollerna i tv-serien ”Gilmore Girls” hävdar att hon kan lukta sig till när den första snön för året ska falla. Naturligtvis visar det sig alltid att hon har rätt. Bara minuter efter att hennes luktsinne reagerat singlar flingorna genom luften, till kvinnans stora förtjusning.

Förtjusning. Det är så som även jag reagerar då den första snön arbetar sig ner mot marken. På något sätt markerar den för mig att det nu är helt tillåtet att mysa med en varm filt och tända ljus, uppkrupen i ett av soffans hörn. Det är också så gott som krav på att gå på fik och dricka varm choklad. Romantiken och julen hänger i luften.

Och varje år går man på samma nit. Harmonin byts snart mot svordomar då kylan infinner sig, tågen blir försenade, det känns som att mörkret aldrig ska lätta och de hala trottoarerna gör att man varje morgon går till jobbet med livet som insats.

Så har det alltid varit, och så kommer det att bli även denna vinter. Men strunta i det just nu. Glöm. Ta en lung promenad till närmaste fik och köp en varm choklad. 

Njut.

Let it snow, let it snow, let it snow.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s