En tvättäkta spaning

När jag nyligen besökte en kompis kom hon på att det finns ett kusligt samband mellan två av de företag som både producerar någon sorts föda och börjar på bokstaven M – Marabou och McDonald’s. Hennes upptäckt var så kuslig att jag inte har kunnat släppa tanken på den. Vad beror sambandet på? Läs spaningen, fundera och kommentera gärna.

Det min kompis kom på är att det finns ett klart samband mellan Marabous chokladkakor och smaker på mjukglassen McFlurry på McDonald’s. Senast i raden av Marabou-blandningar är chokladkaka med NonStop-godis. Ganska knäppt när man tänker på det eftersom det alltså är en chokladkaka fylld av – choklad. Men NonStop är samtidigt en av de klassiska svenska McFlurry-smakerna. På samma sätt är det med kokos (”bounty”) och daim. Båda finns både i chokladkaka från Marabou och har funnits i glass hos McDonald’s.

Spaningen är klockren – en företeelse motiverad med tre exempel. En sann spanare måste även blicka in i framtiden. Så, vad kommer härnäst? Förmodligen kommer vi i matbutiken att möta chokladkakor fyllda med jordgubb, hallon eller jordnötssmör. (Dessa smaker och många andra har smaksatt McFlurry runt om i världen.) På McDonald’s kommer att vi förmodligen att kunna välja glass smaksatt av apelsin och krokant, frukt och mandel eller mintkrokant.

Vänta och se, bara. Ni vet var ni läste det först.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s