Det är skillnad på att pendla och att pendla

När man börjar ett liv med mer pendling än någonsin tidigare är det lätt att blicken fastnar på andra – mer exklusiva – sätt att resa. Varför inte en tur med Singapore Airlines nya Airbus A380 – världens största passagerarplan? Planet traffikerar just nu sträckan mellan Singapore och Sydney.

En Airbus A380 får ta 853 passagerare. Singapore Airlines variant tar ”bara” 471. Det ger en fingervisning av det utrymme som varje passagerare ges. Här är det tal om något helt annat än den sardinburk som pendeln mellan Stockholm och Uppsala ibland känns som. Om man flyger i första klass med detta plan kan man t.ex. resa i ett eget sovrum! Singapore Airlines har nämligen räknat ut att de som reser i första klass är vana vid en exklusivare livsstil och mest är intresserade av att sova. Affärsresenärer har dock andra prioriteringar. Deras företag betalar, och de vill utnyttja allt ombord så mycket som möjligt. Därför kan de vid sin plats välja bland mer än 100 filmer, 700 CD-skivor och TV-spel.

Även inredningen verkar skilja sig mellan Uppsala-pendeln och denna Airbus A380. Medan pendeln verkar vara (läs: är) ett gammalt SJ-tåg som övergetts på andra sträckor då det helt enkelt inte längre håller måttet är denna A380 inredd av det franska modehuset Givenchy. Det är inte svårt att förstå att skillnaden blir milsvid. Jag ser fram emot den dagen då även jag får glida fram sittandes i en stol som är nästan 90 cm bred, njutandes av en påkostad och genomtänkt inredning. Mumma för själen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s