Heja Danmark

Den nya affischpojken för H&M är den danska skådespelaren Mads Mikkelsen. Bered er på att snart möta hans ansikte vart ni än vänder er på stan eller när ni bläddrar i söndagstidningen. Om ni inte kan hålla er tills dess finns bilder här, på H&M:s webbplats. Valet känns genialt. Det kommer inte bara att locka män. Även den köpstarka gruppen ”kvinnor i yngre och äldre medelåldern” kommer säkerligen att handla ännu mer än vad de redan gör i en affär som skyltar med Mads. Det går inte att komma ifrån att han har en utstrålning och en skådelspelartalang som lockar oss, samtidigt som man inte kan hävda att han är fager.

Det är något speciellt med dansk film och TV över lag. Serier som Mordkommissionen, Riket och nu senast Örnen håller samma otroligt höga klass som filmer som Mifune, Festen och min absoluta favorit Blinkande lyktor. Allt danskt. Allt bra. En klass som svenska motsvarigheter oftast är mil ifrån. Jag vet inte vad det beror på. Det är bara ett faktum.

Min favoritregissör just nu heter Susanne Bier. Hon har t.ex. regisserat Älskar dig för evigt, Pensionat Oscar och Efter bröllopet. Om ni inte redan har sett dem lovar jag att ni har stunder av lycka, gråt och ångest framför er. Spring till videobutiken. Biers senaste projekt är filmen Things we lost in the fire, ett Hollywoodprojekt med bl.a. Halle Berry och Benicio del Toro. Premiär i februari nästa år. Ladda för ännu ett danskt storverk.

Förväntningarna är skyhöga. Men jag tror att de kommer att infrias. Heja Danmark.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s