Dancing with the stars

I USA i våras fanns två TV-serier som jag ivrigt följde. Den ena var den spännande serien ”Lost”. Den andra var det kompletta förnedringsprogrammet ”Dancing with the stars”. Samma finns här i Sverige också, under namnet ”Let’s dance”. Varför man valt att använda ett engelskt namn även i Sverige – men ett annat än det amerikanska – är en gåta. Programidén är dock densamma: Ett antal mer eller mindre kända människor som tidigare inte tagit många danssteg i sina liv tävlar i dans.

Förra säsongen slogs jag av hur många internationella stjärnor som deltog i ”Dancing”. Jag såg Laila Ali vinna sympatipoäng genom att vinka till sin världsberömda men sjuka pappa Mohammed (som givetvis fanns på plats i publiken), Joey Fatone (från gamla pojkbandet N’Sync) vara oväntat bra och Billy Ray Cyrus gick förvånansvärt långt i tävlingen trots att han dansade på ett sätt som domarna beskrev som ”a crazy bear lost in a swamp”. Vann gjorde en kille som vunnit massa OS-medaljer i skridsko. Att de deltagande kändisarna var så stora stjärnor redan från början gjorde att tävlingen fick en helt annan klass än den svenska motsvarigheten brukar ha.

Igår startade den nya omgången av ”Dancing” i USA. När jag ser startfältet blir jag besviken. Här finns ”Scary Spice”, Marie Osmond, ”Dr. Quinn” och Jenny Garth som kanske är mest känd för att hon var med i ”Beverly Hills”. Men sedan är startfältet skralt. Här finns några modeller, sport-nissar och någon it-entrepenör. Men stjärnglansen är inte alls som i våras.

Ytterligare en anledning till att inte längta tillbaka till USA just nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s