Hur man sockrar en lägenhetsbeskrivning

Jag har lämnat USA och är tillbaka i Sverige. Min Snyggo är snart på väg han också. Därför ska den lägenhet som vi hyrt hyras ut till någon annan. Annonsen finns här (så länge den ligger kvar). Ha i åtanke när ni ser den att det handlar om en liten lägenhet. Det är ett dubbelgarage som byggts om.

Först priset. Vi hyrde den för $1 300, alltså nästan 9 000 kr. Naturligtvis en hutlöst hög hyra ur svensk synvinkel men samtidigt ungefär vad man får betala för en liknande lägenhet i Silicon Valley. Nu är priset höjt till hela $1 500. För ett lyhört garage fyllt med IKEA-möbler och med en ganska trafikerad väg utanför fönstret.

Enligt annonsen finns dock en egen ingång med en ”security door”. Visst har man en egen ingång med en dörr att låsa om sig. Men bredvid dörren finns en ganska tunn skiva av pressat trä. Om man vill kan man nog kliva rakt genom den. När man har gjort det kommer man till vad som beskrivs som en ”private brick patio”. Om ni ser bilden ser ni hur denna egna lilla innergård ser ut. Det är inte en innergård. Det är snarare ett ställe där man parkerar cyklar än har romantiska middagar. Den trafikerade vägen och grannarnas hundar bidrar inte till att man gärna sitter här.

Som ni ser ligger lägenheten ”close to public transportation”. Visst. På den trafikerade gatan går EN buss. Kanske två gånger i timmen. Som svensk tycker man att det är ganska dåligt. Som amerikan kan man reagera på två sätt. Antingen tycker man att det är fantastiskt att det faktiskt finns kollektivtrafik i närheten (sådant är inte vanligt). Men de flesta skiter nog i det. Man har ju bil. Har man ingen bil kommer man ingenstans. Och är en looser.

Till sist – ”lots of light”? Från vardå? De enda fönster som finns är de som sitter där de gamla satt i garagedörren, och i dörren in till lägenheten.

Jag hoppas att den person som tar över lägenheten kommer förbi och tittar på den och inte bara litar på annonsen. Be aware.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s