3 km konst

I helgen var jag i Småland för att för första gången i år hälsa på familjen. Det var helt enkelt dags. Jag lyckades pricka in den helg då det var konstutställning på Storgatan i Hålan: Konstraka med 3 km konst. Naturligtvis var vi tvungna att beskåda spektaklet.

I bilen på jakt efter parkeringsplats hörde vi en radiorapport – live från torget. Mer spännande saker har säkert hörts i etern. Men vi lyssnade ändå. Reportern berättade om de tusentals som samlats där. Vilket fick oss att undra över reporterns matematiska förmåga. Mer än några 100 såg vi inte när vi gled förbi. Men då en sådan folksamling är ovanlig i Hålan kändes det säkert som tusentals för ”locals”.

Spektakel i hålor bör uppmuntras. Många platser behöver mer liv och rörelse än vad som erbjuds idag. Och det var faktiskt många som promenerade runt för att titta på konsten, eller bara bevittna tillställningen. Liv och rörelse! Men det fanns i alla fall tre saker som jag inte förstår hur folk kan vilja köpa:
1. Explosionsartad ullhantering. Tydligen kan man tillverka allt av kardad och tovad ull. Vem köper t.ex. en halv meter hög trana i detta material?
2. Halsband med minst fem centimeter stora hängen av betong. Antingen får man stålnacke eller kutrygg.
3. Självporträtt i olja. Av en inte speciellt känd konstnär. Vill man ha en halvt okänd människa hängades på väggen? Och känna personens ögon följa en vart man än rör sig i rummet? Nej tack.

Annonser

3 reaktioner på ”3 km konst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s